Crăciunul înseamnă bucurie, pace şi iubire, daruri oferite de Dumnezeu prin trimiterea pruncului sfânt, purtătorul iubirii. Prin serbările în cinstea pruncului Isus, care au avut loc la Grădiniţa "Sfânta Familie" din Gherăeşti şi la Grădiniţa "Sfântul Nicolae" din Iugani, în zilele de 18 şi 19 decembrie 2019, copiii au dorit să ofere un dar frumos tuturor celor prezenţi la sărbătoarea lor.
După mai multe repetiţii pentru serbare, copiii din grădiniţele noastre au aşteptat cu nerăbdare această sărbătoare, fiind implicaţi pentru a demonstra că pot fi mici actori redând cu lux de amănunt naşterea Mântuitorului. Unii mai timizi, alţii mai îndrăzneţi, copiii s-au descurcat foarte bine, publicul prezent fiind impresionat de bucuria şi puritatea transmisă din sufletele lor curate.


Preşcolarii grădiniţei, îmbrăcaţi în portul popular, au încercat să le aducă aminte oaspeţilor "obiceiul strămoşesc în grai dulce românesc". Fetiţe mândre şi feciori i-au colindat pe cei mari, i-au încântat prin datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă: "Căluşarii", "Căpriţa", "Pluguşorul".
Copiii grupelor mici au făcut prima lor serbare fiind costumaţi de sărbătoare şi l-au aşteptat pe Moş Crăciun cu emoţie şi teamă. În timpul serbării, copiii au cântat colinde, au dansat şi au spus poezii Moşului.
Prin cântecele şi versurile prezentate, copiii şi-au arătat plăcerea de a fi prezenţi la grădiniţă, de a fi împreună cu colegii şi educatoarele lor.
Serbările s-au desfăşurat într-un cadru festiv în care au fost implicaţi şi părinţii, împărtăşind emoţiile copiilor, admirându-i şi aplaudându-i.
Sărbătoarea din grădiniţele noastre a fost cu totul specială pentru că am avut bucuria de a avea în mijlocul nostru pentru prima dată pe noul episcop de Iaşi, Iosif Păuleţ, pe ep. Petru Gherghel şi ep. Aurel Percă, noul arhiepiscop de Bucureşti. Prezenţa episcopilor la serbările de Crăciun a devenit şi sperăm să rămână o tradiţie pentru cei din comunităţile noastre.
Au fost prezenţi la sărbătoare preoţii din parohie, surori, domnul primar şi alţi oaspeţi.
Fiecare copil, pentru că a fost cuminte, a primit cadoul mult aşteptat şi dulciuri de la episcopi. La sfârşitul serbării, copiii au făcut poze cu Moş Crăciun şi cu oaspeţii prezenţi la sărbătoare.
Episcopii, prin cuvinte de apreciere şi încurajare, au scos în evidenţă munca frumoasă depusă de surori şi personalul din aceste grădiniţe şi i-au îndemnat pe părinţi să colaboreze în realizarea unei educaţii complete şi eficiente a copiilor care frecventează aceste grădiniţe, dorind tuturor celor prezenţi: Sărbători binecuvântate alături de Pruncul Isus!
Crăciun binecuvântat şi un An Nou plin de bucurie!

 


Galerie foto:

scmp.ro © 2020