Luni, 31 mai 2021, în sărbătoarea Vizita Sfintei Fecioare Maria, în Catedrala "Sfânta Fecioară Maria, Regină" din Iaşi a avut loc profesiunea solemnă a sorei Bianca Rotaru în Institutul diecezan "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot", în cadrul Liturghiei prezidate de PS Iosif Păuleţ, însoţit la această celebrare de PS Petru Gherghel, fondatorul institutului, episcop emerit de Iaşi, împreună cu preoţi invitaţi de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi şi de la Episcopie. Au mai fost prezenţi parohul comunităţii Nicoreşti şi familia sorei sărbătorite, care au însoţit-o pe sr. Bianca cu emoţia şi entuziasmul lor.

Drumul vocaţional al sorei Bianca a fost marcat de experienţe în diferite parohii si comunităţi: Seminarul Liceal "Sfântul Iosif" din Bacău, Episcopia din Iaşi şi Seminarul din Iaşi unde îşi desfăşoară activitatea în prezent.

Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Egidiu Condac, vicar general. Sfinţia Sa ne-a explicat importanţa de care se bucură persoanele consacrate în Biserică şi a subliniat necesitatea unor noi vocaţii, persoane dăruite în totalitate lui Dumnezeu şi planului său de mântuire.

În cadrul ritului profesiunii solemne, sora Bianca şi-a exprimat dorinţa de a-l urma pe Cristos, Mirele sufletelor consacrate, până la moarte. După intonarea Litaniei tuturor sfinţilor, în faţa Preasfinţitului Iosif, ea a rostit formula profesiunii care apoi a fost semnată şi depusă pe altar.

A urmat binecuvântarea şi înmânarea inelului. Episcopul a rostit următoarele cuvinte: "Primeşte acest inel ca semn al apartenenţei tale la Isus Cristos, Fiul Tatălui veşnic. Poartă-l cu fidelitate ca să ajungi la nunta veşnica din ceruri!"

Am fost martorii unei nunţi în care am văzut mireasa, dar nu am văzut mirele! El, Isus Cristos, mirele veşnic, însoţeşte toată viaţa, persoana şi lucrarea persoanei dăruite lui! O prezenţă ce transformă şi inundă sufletul de plinătatea iubirii.

După cuvântul de mulţumire, sr. Bianca s-a aflat în mijlocul familiei sale de origine şi al familiei surorilor din Institut, care s-au bucurat împreună de acest moment de sărbătoare.

Dumnezeu să ducă la bun sfârşit lucrarea bună pe care a început-o în ea!

Comunitatea surorilor "Slujitoarele lui Cristos Marele Preot"
de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iaşi

 

scmp.ro © 2023