În ziua de 25 martie 2021, în sărbătoarea "Buna-Vestire", în Parohia Baraţi a avut loc jubileul de 25 de ani de viaţă consacrată pentru 11 surori din Institutul "Slujitoarele lui Cristos, Marele Preot". La acest eveniment a fost prezent PS Petru Gherghel, episcop emerit, împreună cu un grup de 12 preoţi, în marea lor majoritate preoţi din parohiile diecezei unde activează surorile jubilante, precum şi sora superioară, Regina Horvat, însoţită de alte surori. Din cauza restricţiilor sanitare, una din surorile jubilante nu a putut participa fizic la această sărbătoare, fiind prezentă în comunitatea din Roma.

Această sărbătoare a început cu un moment de adoraţie euharistică pregătită şi susţinută de surori, urmată de recitarea Sfântului Rozariu şi culminând cu Sfânta Liturghie prezidată de episcopul emerit Petru Gherghel, la începutul căreia părintele paroh Andrei Cocianga a rostit un cuvânt de bun venit.

La predică, părintele Egidiu Condac, vicar general al diecezei, a scos în evidenţă rolul activ al Sfintei Fecioare Maria la vestea Îngerului Gabriel şi încredinţarea ei totală în mâinile providenţei divine, în ciuda nesiguranţelor vieţii, invitând pe surori să-şi însuşească această trăire a Fecioarei. De asemenea, părintele predicator a amintit de scrisoarea apostolică "Patris corde" a Sfântului Părinte Papa Francisc cu ocazia anului dedicat Sfântului Iosif, precum şi de scrisoarea pastorală "Împreună pe calea speranţei", a episcopului diecezei, PS Iosif Păuleţ.

În ciuda restricţiilor impuse de pandemie prin purtarea măştii, bucuria acestui eveniment a fost vizibilă în ochii surorilor jubilante, atât la reînnoirea solemnă a voturilor, pe care le-au rostit pentru prima dată acum 25 de ani, cât mai ales la cântarea solemnă a cântului "Magnificat", precum şi la momentul de sfârşit, când episcopul Petru le-a oferit o amintire de la Sfântul Părinte Papa Francisc, o scrisoare specială din partea ÎPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti, şi o scrisoare de încurajare de la PS Iosif Păuleţ, episcopul Diecezei de Iaşi.

A fost o sărbătoare pe care întreaga comunitate a primit-o cu mult interes, iar la sfârşit una din surorile sărbătorite a adresat un cuvânt de mulţumire lui Dumnezeu pentru toate harurile primite în aceşti ani şi pentru toată susţinerea de care s-au bucurat partea superiorilor, a surorilor din institut, precum şi din partea celor dragi, care au urmărit acest moment prin intermediul internetului. Un gând de recunoştinţă a fost îndreptat către părintele paroh şi către întreaga comunitate din Baraţi pentru organizarea acestei sărbători.

"Iată slujitoarea Domnului, fie mie după cuvântul tău!"

Sr. Gabriela Andrieş, SCMP

 

 

scmp.ro © 2023