2 Februarie 2018: Binecuvântarea capelei „Sfântul Nicolae”, Iugani

 

Surorile de la Grădinița „Sfântul Nicolae”, Iugani, și-au exprimat dorința de a avea în casă o capelă, iar la cererea superioarei generale, sr. Regina Horvat, Episcopia Romano-Catolică de Iași a emis un decret la data de 18 Ianuarie 2018, prin care s-a hotărât binecuvântarea capelei din casa surorilor care are ca patron pe sfântul episcop Nicolae.

În sărbătoarea „Întâmpinarea Domnului”, zi în care Biserica Romano-Catolică celebrează și Ziua mondială a persoanelor consacrate, comunitatea surorilor din Iugani a avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Excelența Sa, episcop Aurel Percă care a venit să binecuvânteze capela. Episcopul a fost însoțit de pr. Cristian Farcaș și de parohul comunității, pr. Petru Blaj. La sărbătoare a participat și superioara generală însoțită de câteva surori din institutul nostru.

Ceremonia a început cu sfințirea sării și a apei cu care episcopul a stropit pereții capelei, după care a urmat sfânta Liturghie. În cadrul omiliei, preasfințitul a subliniat faptul că de acum înainte, surorile vor avea în casă un oaspete de seamă, pe Isus, care le va veghea și le va da putere în munca desfășurată cu copiii comunității, în cadrul activităților desfășurate în grădiniță. El a îndemnat surorile să stea cu Isus în momente de adorație și rugăciune, la începutul activității de fiecare zi, dar și în diferite momente ale zilei.

Pentru a rămâne în arhiva institutului și pentru a face cunoscut și celorlalte surori acest eveniment important s-au făcut poze în cadrul sfintei Liturghii. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească.

 

Comunitatea surorilor din Iugani